Eliza Dushku

24. června 2007 v 12:20 | Kelly |  BtVS - Herci
Životopis Elizy Dushku →

Eliza Patricia Dushku
Narozena: 30.prosince 1980
Místo narození: Boston, Massachusetts, USA
Barva očí: Hnědá
Barva vlasů: Hnědá
Znamení: Kozoroh
Výška: 165 cm
Eliza vyrůstala ve Watertownu v Massachusetts, kde také na místní střední škole maturovala. Svou hereckou kariéru začala v tamním divadle. Její první filmovou roli jí nabídli když jí bylo deset let ve filmu "That Night", kde si zahrála postavu Alice Bloom.
V roce 1994 se objevila ve filmu "True Lies - Pravdivé Lži", kde si zahrála po boku Arnolda Schwarzeneggera.
O rok později, tedy v roce 1995 si zahrála po boku Amber Benson (v "Buffy" role Tary) ve filmu
"Bye Bye Love".
První velký zlom její herecké kariéry přišel v roce 2000, kdy dostala roliv seriálu "Buffy, the Vampire Slayer - Buffy, přemožitelka upírů", kde hrála postavu Faith.Po velkém úspěchu v Buffy dostala hlavní roli ve svém novém seriálu "Tru Calling", kde sizahrála postavu Tru.
Eliza je Mormonka, ale není extrémě věřící, "jen věří ve Vyšší moc".Její matka je vysokoškolská profesorka, a její nejstarší bratr je ve Střední Americe u Mírových sborů. Eliza je dobrá zpěvačka, studovala tanec, věnuje se józe a sama se popisuje jako "Divoška, která náhle začala hrát jako holka".
V seriálech "Buffy, přemožitelka upírů" a "Angel" se stále objevuje jen jako host a nemá zájem o podpis dlouhodobého kontraktu, protože chce jít dále studovat na Vysokou školu.
Filmografie
2007 Open Graves (Erica)
2007 Sex and Breakfast (Renee)
2007 The Alphabet Killer (Megan)
2006 The last supper (Camarera)
2006 On Brodway (Lena Wilson)
2003 Tru Calling (Tru Davis)
2003 The Kiss - Polibek (Megan)
2003 Wrong Turn - Pach krve (Jessie Burlingame)
2002 City by the Sea - Hodina Pravdy (Gina)
2002 New Guy - Z Nuly Hrdinou (Danielle)
2002 King of the Hill (Jordan)
2001 Jay and Silent Bob Strike Back - Jay a mlčenlivej Bob vrací úder (Sissy)
2001 Soul Survivors - Duše Mrtvých (Annabel)
2000 Bring It On - Bravo, girls! (Missy Pantone)
2000, 2003 Angel - Angel (Faith Lehane)
1998 - 2000, 2003 Buffy, the Vampire Slayer - Buffy, přemožitelka upírů (Faith Lehane)
1996 Race the Sun - Sluneční šíp (Cindy Johnson)
1995 Bye Bye Love - Sbohem, Lásko(Emma)
1995 Journey (Cat)
1994 True Lies - Pravdivé Lži (Dana Tasker)
1993 This Boy´s Life - Život jednoho chlapce (Pearl)
1992 That Night (Alice Bloom)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jenny Jenny | E-mail | Web | 29. června 2007 v 20:39 | Reagovat

Je moc pěkný :) Kde jsi sehnala ten Photoshop (jestli se můžu zeptat), máš ho koupený? Je to super program :)

2 Kalin Kalin | E-mail | 2. srpna 2007 v 14:55 | Reagovat

Přepálím Noční můru se Sarah Michelle Gellar za 450-, kdo má zájem tak mi písněte na e-mail,přepálím i za míň,ale z domluvou...!

3 Samhara Samhara | 5. srpna 2007 v 23:54 | Reagovat

Sorry,ze ti to posilam. posilam to ze strachu...NE o sebe, ale o sve blizke. tento dopis pochazi z venezuely byl vyslan aby zmenil tvuj zivot a udelal te stastnejsi.posli tento dopis 20 lidem do 96 hodin.zmeny se dockas do 5 dnu.alena Kovarikova ktera tento dopis poslala 22 lidem vyhrala v losovani automobil.erik prazak ktery tomuto dopisu neuveril do 5 dnu dostalrakovinu a zemrel.TAK CO POSLES TENTO MAGICKY DOPIS?RADIM TI ANO,JAKO JSEM TO UDELALA JA

4 ,, ,, | 7. září 2007 v 17:57 | Reagovat

Sorry,ze ti to posilam. posilam to hlavne ze strachu. tento dopis pochazi z venezuely byl vyslam aby zmenil tvuj zivot a udelal te stastnejsi.posli tento dopis 20 lidem do 96 hodin.zmeny se dockas do 5 dnu.alena Kovarikova ktera tento dopis poslala 22 lidem vyhrala v losovani automobil.erik prazak ktery tomuto dopisu neuveril do 5 dnu dostalrakovinu a zemrel.TAK CO POSLES TENTO MAGICKY DOPIS?RADIM TI ANO,JAKO JSEM TO UDELALA JA

.............................................................................................................................................................

řetězovky to víš

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.