Alyson Hannigan

5. srpna 2008 v 13:21 | Kelly |  BtVS - Herci
Životopis Alyson Hannigan →

Alyson Lee Hannigan
Narozena: 24. března 1974
Místo narození: Washington D.C. , USA
Barva očí: Zelené
Barva vlasů: Zrzavé
Znamení: Beran
Výška: 168 cm
Alyson se vyskytovala na televizních obrazovkách už od svých čtyř let, a to zejména v reklamách. Když jí byly dva roky odstěhovala se po rozvodu svých rodičů s matkou do Atlanty, kde začala navšťevovat Northside School of Performing Arts. Její první reklamy byly pro společnosti Delta, Oreo Cookies nebo McDonald´s.
V jedenácti letech se Alyson se svou matkou přestěhovala do Los Angeles, aby zde více rozvinula svůj herecký talent a pokračovala od reklam také k filmu a televizi. Její první filmová role přišla v roce 1988 ve filmové komedii "My Stepmother Is an Alien - Krásná Mimozemšťanka", kde si zahrála roli dcery Dana Aykroyda, Jessie Mills. V této komedii si také zahrála po boku Setha Greena, který byl později jejím filmovým partnerem i v seriálu "Buffy, přemožitelka upírů". V roce 1989 získala stálou roli v sitcomu "Free Spirit", ten se však na televizních obrazovkách moc dlouho neudržel.
V roce 1992 odmaturovala na North Hollywood High School a dále šla studovat psychologii na
California State University. Mezitím dostávala role v různých sitcomech a minisériích, např. "Touched by Angel, Roseanne, Picket Fences" nebo "Almost Home". První velký zlom její herecké kariéry, přišel v roce 1997, kdy dostala roli Willow Rosenberg v televizním seriálu "Buffy, přemožitelka upírů". Mimo Buffy, se s touto rolí představila také v seriálu "Angel".
Roku 1999 se jí naskytla příležitost zahrát si ve filmu "American Pie". Původně měla hrát postavu Heather (kterou si zahrála Mena Suvari), ale Alyson se víc zamlouvala postava Michelle Flaherty, protože jí připadala zábavnější. Tuto roli nakonec dostala a objevila se i v dalších pokračování "American Pie 2" a "American Wedding".
Díky velkému úspěchu v Buffy, se v roce 1998 objevila po boku Toma Everetta ve filmové
komedii "Dead Man on Campus". V roce 2000 dostala malou roli ve filmu "Boys and Girls" po boku
Jasona Biggse a Fraddieho Prinze Jr.
Po tříletém vztahu s Alexisem Denisofem si řekli své "ano"11.října roku 2003 v Californském Desert Hot Springs. Alyson je majitelkou tří pejsků, dvou kočiček, a dvou myší (Dixie a Petunia). Společně s Alexisem žijí v Sacramentu, CA. Alyson je velkou fanynkou kickboxu a závodů aut. Také má ráda kočky, psy a knížky od Dr.Seusse. Společně s herečkami Holly Marie Combs a Tangi Miller je mluvčí organizace zabývající se výzkumem a prevencí rakoviny prsu.V květnu roku 2004 si zahrála na divadelních prknech v Londýně po boku Luke Perryho v divadelní hře Nori Ephron "When Harry Met Sally- Když Harry Potkal Sally". V současné době září v sitcomu "How I Met Your mother", kde hraje postavu Lily. Jejím posledním filmem je "Date Movie - Děsnej Doják", kde hraje hlavní roli.
Oblíbené
Oblíbená barva: fialová
Tetování: vlastní tři - u pravého vnitřního kotníku má párek delfínů, na levém nártu želvu a japonské znamení kanji na kříži, které znamená úspěch a štěstí
Oblíbený herec: Steve Buscemi
Oblíbená herečka: Jodie Foster
Oblíbený film: Toy Story (Příběh hraček), Being John Malkovich (V kůži Johna Malkoviche)
Oblíbený seriál: X-Files (Akta X)
Nejoblíbenější jídlo: hranolky
Alergie: na ryby
Koníčky: Kickbox a karate
.....................................................................................................................................
Filmografie
2006 Date Movie - Děsnej Doják (Julia Jones)
2005 How I Met Your Mother (Lily)
2003 American Wedding - Prci, prci, prcičky 3: Svatba (Michelle Flaherty)
2001 Beyond the City Limits (Lexi)
American Pie 2 - Prci, prci, prcičky 2 (Michelle Flaherty)
2000 Boys and Girls - Kluci a Holky (Betty)
1999 American Pie - Prci, prci, prcičky (Michelle Flaherty)
Hayley Wagner, Star (Jenna Jakes)
1998 Dead Man on Campus - Mrtvý na Univerzitě (Lucy)
1996 For My Daughter´s Honor (Kelly)
Case For Life (Iris)
1995 Stranger Beside Me (Dana)
1991 Switched at Birth (Gina Twigg)
1989 Free Spirit
1988 My Stepmother Is an Alien - Krásná Mimozemšťanka (Jessie Mills)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

A jak se vám líbí Buffy,Přemožitelka upírů?

Nic lepšího neznám! 83.3% (60)
Koukala jsem na to. 12.5% (9)
Nic moc. 2.8% (2)
Co to je? 0% (0)
Totálně děsný! 1.4% (1)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.